Munkatársaink

Rainer-Micsinyei László

Intézményvezető, rézfúvós-, furulyatanár

Budapesten születtem, 1959-ben. Zenei tanulmányaimat Kőbányán kezdtem, hegedülni, majd harsonázni tanultam. 1973-ban kerültem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Avar Antal volt a tanárom. 1977-ban felvettek a Zeneakadémia harsona szakára, ahol 1982-ben diplomáztam. 1983-tól 2009-ig a Magyar állami Operaház zenekarában dolgoztam. Tanítottam a XVII. kerületi zeneiskolában, Óbudán az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskolában, és Pesthidegkúton a Kis Zenedében. 2010 óta a Vecsési Zeneiskolában tanítok rézfúvós hangszereket. 2012 és 2014 között a BME Műszaki Pedagógia tanszék hallgatójaként szakvizsgáztam, illetve diplomát szereztem Közoktatási-vezető szakon. Jelenleg a Vecsési Zenei AMI intézményvezetője vagyok.
2016-ban ugyancsak a BME Műszaki Pedagógia tanszék hallgatójaként Mentorpedagógus-Pedagógus szakon szakvizsgáztam.

Szélpál Krisztina
Fafúvós, oboa tanár, megbízott intézményvezető-helyettes
Rozmán Angéla

Hegedűtanár

1968. augusztus 17-én születtem Tiszaújlakon, Kárpátalján. Az Ungvári Zeneművészeti Szakiskolában szereztem brácsa- és hegedűtanári diplomát.
1987-1995 között a Tiszaújlaki Zeneiskolában dolgoztam. 1992-ben megszületett Viktória lányom.
Magyarországra való áttelepülésem után 1995-2005-ig a Záhonyi Zeneiskolában tanítottam. A 2000-es tanévben növendékem felvételt nyert a Nyíregyházi Zeneművészeti Szakközépiskolába, majd sikerrel diplomázott a Miskolci Zeneművészeti Főiskolán.
2003-ban megszülettek ikergyermekeim, Réka és Miklós. Ezután családommal Pátyra költöztem.
2005 szeptembere óta a Pesthidegkúti székhelyű Kiss Zenede AMI hegedűtanára vagyok úgy is, mint a pátyi tagozat vezetője. 2009-ben, többek között az én tanítási órám megtekintése után, tanintézményünket az illetékes bizottság kiválóra minősítette. Egyik tanítványom, miután 2010-ben családjával Budapestre költözött, Szászné Réger Judit osztályában folytatja tanulmányait. Férjem Hegyi Miklós hegedűművész. Pályám során fő tevékenységem a tanszaképítésre irányult, melyet mindig sikerrel oldottam meg. Tanításom az orosz iskola és a magyar hangszeres oktatás hagyományainak ötvözésén alapszik. Komoly hangsúlyt fektetek a gyermekek kamarazenei oktatására. Így iskolámban én hoztam létre a Tücsök Zenekart, amellyel rendszeresen szerepelünk intézményünk rendezvényein illetve különböző budapesti és pátyi fesztiválokon.
Kákonyi Borbála

Hegedűtanár

Örömömre szolgál, hogy azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek: a gyerekekkel es a zenével.
A hegedű szinte észrevétlenül szegődött mellém, sok minden érdekelt, sok mindennel foglalkoztam gyerekkorom óta, de a hegedülés mellett végig kitartottam, majd hivatásomul választottam.
Diplomám megszerzése után nem sokkal Venezuelában kaptunk munkát férjemmel együtt, ahol zenekarban játszottunk, es emellett tanítottunk is. A venezuelai zeneoktatási módszerre most kezdenek felfigyelni világszerte, így hazánkban is. A titok a szemléletmódban rejlik, amit az iskolabuszokra felfestett mondat jellemez a legjobban: „Nincs kultúra zenei műveltség nélkül”.
Külföldön es itthon gyűjtött tapasztalataimat igyekszem felhasználni arra, hogy minél több gyerekben ébresszem fel a zene iránti szeretetet, megismertessem velük a hegedülés technikáját, az együtt muzsikálás örömét. Tevékenységem nyomán sok növendékem választotta a hegedülést hivatásául, vagy vált zeneszerető, koncertlátogató felnőtté. A legbüszkébb gyermekeimre vagyok, mindketten hegedűsök lettek: lányom, Baráti Zsófia zenekari es kamaraművész, fiam, Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész.

Szendőfi Anikó

Szolfézstanár

Alapfokú tanulmányaimat a kisvárdai Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában, illetve a Weiner Leó Zeneiskolában végeztem, zongora főtárgyasként. 1983-87-ig a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola zeneelmélet-szolfézs szakán tanultam, itt szereztem érettségi bizonyítványomat. 1987-ben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Tagozatára, ahol zeneiskolai zeneelmélet- és szolfézstanári oklevelet kaptam.
1990 és 1992 között a hőgyészi Hunyadi János Általános Iskola és Zeneiskola szolfézs-, illetve zongoratanáraként dolgoztam. 1992 szeptemberétől tanítok Vecsésen. 1995-ben igazgatóhelyettesi kinevezést kaptam.
1997-től 1999-ig posztgraduális képzésen vettem részt a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karának Műszaki Pedagógiai Tanszékén, ahol közoktatási vezetői diplomát szereztem.
1998 és 2003 között a Vecsési Zeneiskola igazgatói posztját töltöttem be. Nem kívántam újra pályázni, így 2003-tól 2008-ig teljes állású szolfézs-, illetve zongoratanárként tevékenykedtem Vecsésen. 2008 szeptemberétől ismét igazgatóhelyettesi megbízást kaptam, de 2016 nyarától nem vállalom tovább ezt a fajta tevékenységet. Teljes mértékben a gyerekekkel szeretnék foglalkozni, ezért 2016 szeptemberétől szolfézstanárként dolgozom tovább.
Kiemelkedően fontosnak tartom munkám során az értékes zene megszerettetését a fiatalokkal, ezért az elmélet- és dalanyag megtanításán felül igyekszem időt szakítani zenehallgatásra is a szolfézs órákon.

Horváth Péter

Klarinét-, szaxofon-, furulyatanár

1984-ben születtem Balassagyarmaton. Zenei tanulmányaimat a helyi Rózsavölgyi Márk Zeneiskolában kezdtem 11 éves koromban, tanáraim Lados Miklós és Szabó László voltak. 4 év zenetanulás után felvételt nyertem a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Devich Gábor növendéke lettem. A Millenium tiszteletére rendezett iskolai versenyen első díjat nyertem. 2001-ben 3., 2003-ban 1. díjat (továbbá 2 különdíjat) nyertem az Országos Richter János Klarinétversenyen Győrben.
2008-ban szereztem klarinétművész, – tanári diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Kovács Béla tanítványaként. 2000 óta a Zugló Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar első klarinétosa vagyok. 2009-ben, 2011-ben és 2014-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesültem. 2008 óta a Vecsési Zeneiskola furulya-klarinét-szaxofon tanára vagyok.

Kerepesi László

Zongora-, szintetizátortanár

1967. november 17-én születtem Cegléden. 1991-ben végeztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zeneiskolai Tanárképző Intézetének Debreceni tagozatán, kiváló diplomával, zongora szakon. 1991. őszétől Vecsésen tanítok zongorát. Cegléden lakom.Családi állapotom: nőtlen.
2001- től a zongoratanítás mellett bevezetésre került a szintetizátor oktatása is, legfőképp a szülők, valamint a növendékek kezdeményezésére, miután megtudták, hogy 1998-tól hivatalosan is engedélyezték a szintetizátor tanítását, és hogy jómagam is már régóta foglalkozom ezzel a hangszerrel, e hangszer adta új lehetőségekkel. Ami pedig ehhez a munkához előírt végzettséget illeti, diplomát szerezni ebből az ágazatból nem lehet. Akkreditált továbbképzés útján lehet tanúsítványhoz jutni, néhány hasznos tudnivalóval kiegészítve az eddigi, saját önerőből szerzett tapasztalatokat, elért eredményeket. Mindezek után számomra megoldottá vált a szoftveres hangszintézis, a számítógép alapú midi- szekvenceres zeneszerzés technikája és még sok egyéb minden, amit a jövő nemzedékének zenei nevelésében szeretnék hasznosítani és legfőképp érvényre juttatni az elektronikus zene műfaját a zeneiskolai tananyagon belül, mint jövőnk kortárs zenéjének egyik ágazatát.

Gincsai Beáta

Zongoratanár, korrepetítor

Nyíregyházán születtem. 6 évesen, még óvodás koromban kezdtem el zongorázni a Nyíregyházi Zeneiskolában. Tanárom Krokovay Gizella volt.A Kodály Zoltán Általános Iskolában végeztem, ahol tagja és zongorakísérője voltam a Szabó Dénes vezette világhírű Cantemus kórusnak. Ezután a nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolába jártam szolfézs-zongora szakra. Tanárom Csoba Tünde volt. 2005-ben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének-zenetanár, karvezetés szakára, ahol egy évet sikeresen elvégeztem, majd 2006-ban felvettek zongora szakra is. 2011-ben diplomáztam a Zeneakadémián Jandó Jenő és Gulyás István tanítványaként.
Számos versenyen vettem részt, legutóbb a Szegedi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen különdíjat kaptam a Bartók és Liszt művek tolmácsolásáért. Rendszeresen koncertezem itthon és külföldön egyaránt.
2010 novemberétől a Vecsési Zeneiskola zongoratanára vagyok.

Láng Zsolt

Trombita-, furulyatanár

Hangszeres tanulmányaimat a csepeli Kodály Zoltán Általános Iskola zenei tagozatán kezdtem, két évig hegedültem, majd, amint erre lehetőség adódott, a trombitát választottam. Bár a zenélést nem hagytam abba, az érettségit -1981-ben – egy normál tagozatú gimnáziumban tettem le. A katona-éveket a veszprémi katonazenekar szólamvezető trombitásaként töltöttem; az itt muzsikáló kiváló zenésztársaimtól kaptam kedvet a zenei tanulmányaim további folytatásához. A veszprémi Lovassy Sándor Zenei Szakközépiskolában Nagyiván Éva volt a trombitatanárom. A konzervatóriumi évek után egy külföldön dolgozó zenekarhoz kaptam szerződést; Franciaországban, Belgiumban, Olaszországban játszottunk – kisebb-nagyobb megszakításokkal- közel két éven át. Ezután – magántanulóként – kb. másfél évig jártam Tomsits Rudolfhoz, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazztanszékének trombitatanára volt. Az ő javaslatára felvételiztem, és kezdtem tanulmányaimat ebben az iskolában -1993-ban-, ahol négy múlva diplomáztam.
A Vecsési Zeneiskolával 2006 óta tartok kapcsolatot: négy trombitás növendékem a Vecsési Ifjúsági Zenekar állandó tagja, illetve, 2007 óta én is részt veszek a Vecsési Zeneiskola által szervezett nyári zenetáborokban.
1997-től tanítottam Kiskunlacházán, Nagykőrösön, Budafokon, Csepelen. Jelenleg Üllőn, – 2008 szeptemberétől – Vecsésen oktatok trombitát és furulyát. Ez időtől fogva vagyok tagja a Vecsési Fúvószenekarnak; nagy öröm számomra a tapasztalt zenészekkel való közös muzsikálás.

Kapa Zsuzsanna

Zongoratanár, korrepetítor

Kárpátalján születtem, zenei tanulmányaimat a Tiszapéterfalvi Művészeti Iskola falai között kezdtem Engi Erika növendékeként. 2004-ben felvételt nyertem az Ungvári Zádor Dezső Zeneművészeti Szakközépiskola zongora szakára, ahol 2008-ban végeztem Bodnár Elvíra diákjaként. Ebben az évben felvételt nyertem a Donecki Szerhij Prokofjev Zeneművészeti Akadémia Ungvári Fiókintézetébe, ahol 2013-ban szereztem zongoratanári diplomát.
2008-2013 között a Tiszapéterfalvi és a Nagypaládi Művészeti Iskola korrepetítora és zongoratanára voltam. 2013-2014 között a Sárospataki Farkas Ferenc AMI zongoratanára és korrepetítora voltam. 2014 őszétől a Vecsési Zeneiskola zongoratanára és korrepetítora vagyok.
Célom a jövőre nézve, hogy megszerettessem növendékeimmel ezt a hangszert,és tudásom legjavát átadhassam.

Keresztes Sándor

Harmonikatanár

Zenei tanulámnyaimat a sásdi Alapfokú Művészeti Iskolában kezdtem 7 éves koromban furulyán,majd a következő tanévtől kezdve harmonikán. Már zeneiskolás koromban számos megyei versenyen vettem részt,ahol 1,2,3. helyzést értem el,illetve rendszeres tagja voltam az Országos Harmonika Találkozónak,ahol felfigyelt a tanárom Ernyei László és hívott a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba harmonika szakra, így kerültem Budapestre. 2012-ben érettségiztem, egy évvel később pedig OKJ-s képzésen vettem részt, utolsó 2 évemben Szatzker Zsanett volt a tanárom. Abban az évben sikeresen felvételiztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2016-ban BA diplomát szereztem és jelenleg a mester képzést csinálom. 2015 őszén nagy örömömre,megkaptam az Erasmus ösztöndíjat,így egy szemeszterre mehettem Detmoldba,Németországba Marko Kassl növendékeként bővíteni a tudásomat. Számos nagyra tartott,neves harmonikástól tanultam már pályafutásom során,mint például a Khöln-i egyetem: Edwin Alexander Buchholz, a prágai konzervatórium: Ladislav Horák, a világhírű harmonikaművész-tanár: Viatcheslav Semjonov és a belgorodi Zeneakadémia harmonika tanszakának vezetőjétől: Artem Nyzhnyk-től. Jelenleg is aktívan zenélek,rendszeres tagja vagyok a környező nemzetközi harmonikaversenyeknek.

Klézli Julianna

Szolfézstanár

1991-ben születtem Budapesten. Alapfokú zenei tanulmányaimat a Mókus utcai Andor Ilona Ének-zene Tagozatos Általános Iskolában és az Aelia Sabina Zeneiskolában végeztem. Utóbbiban nyolc évig tanultam szolfézst B tagozaton és tizenkét évig jártam zongorára. Gimnáziumi éveimet szintén zenei tagozaton folytattam a Városmajori Gimnáziumban, Már az első évben bekerültem a Gráf Zsuzsanna karnagy által vezetett világhírű Angelica Leánykarba, ahol nyolc éven keresztül énekeltem. 2009-ben felvételt nyertem az ELTE Bölcsészettudományi Karának Zenei Tanszékére, ahol 2015 februárjában diplomáztam ének-zene tanár, karvezetés és játék- és szabadidő-szervező tanár szakokon. 2015 januárjától a Vecsési Zenei AMI szolfézstanára vagyok.

Majsai Julianna Eszter

Magánénektanár

A zene gyerekkorom óta körbevesz. 7 éves koromban kezdtem zeneiskolába járni, azóta tanulok zenélni külömböző hangszereken.10 éven át tanultam zongorázni, közben 2 évet jártam furulyázni valamint 4 évet tamburázni. A 6 éves alapfokú zongora tanulmányok végeztével kezdtem éneket tanulni a zeneiskola újonnan alakuló magánének tanszakán. 18 évesen magánének tanárnőm biztatására döntöttem úgy, hogy a zenei pályát választom. Hatosztályos gimnáziumba jártam, ezért a zenei középfokú képzés pótlására a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába jelentkeztem szakmai kiegészítő szakra, aminek 3 éves képzését 1 év alatt elvégeztem és év végén sikeres felvételi vizsgát tettem a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészet Egyetemre.
6 évem át tanultam a Zeneakadémián, ahol klasszikus ének előadóművész, okleveles oratórium- és dalénekművész és okleveles zeneművész-tanár végzettségeket szereztem. Bár a tanítást tartom elsődlegesnek, rendszeresen lépek fel különböző formációkban: repertoáromban klasszikus dalok, opera és operett részletek, musical számok és gyermekdalok egyaránt megtalálhatóak. A zeneiskolai évek rengeteg szép élménnyel gazdagították életemet a közös zenélés és éneklés, opera- és koncertlátogatások, fellépések által. A technikai tudáson túl, én ezt igyekszem továbbadni minden növendékemnek.

Endreffy Attila

Zongora, orgonatanár, korrepetítor

Szegeden születtem. Zongorázni óvodás koromban kezdtem Kiss Mariann tanárnőnél. Később a szegedi Király-König Péter Zeneiskolában is az ő növendéke lettem. Gyermekként több helyi, megyei versenyen vettem részt. Emellett nagyon érdekelt az orgona. Mivel egyházi közegben nőttem fel, sokszor kerültem kapcsolatba a hangszerek királynőjével. Gimnáziumi éveim előtt közvetlenül abbahagytam a zenélést, más pályán gondolkodtam. Néhány év útkeresés után döntöttem mégis a zenei pálya mellett. De ekkor már az orgona, mint koncerthangszer érdekelt. Az érettségi után két szakmai év következett a szegedi Vántus István Zeneművészeti Szakközépiskolában, ahol Perneczky Balázs irányításával tanultam orgonálni. Ezután felvételt nyertem a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karára Dr. Csanádi László osztályába. Egyetemi éveim alatt többször szerepeltem a szegedi Országos Orgonista Találkozón, amit kétévente rendeznek meg. Ezen kívül első díjat nyertem a temesvári “Timorgelfest” Nemzetközi Orgonaversenyen 2011-ben, 2012-ben pedig második díjat az olaszországi Montecchio Maggioréban. 2015-ben ismét felvételiztem a Szegedi Tudományegyetemre, ahol 2017 júniusában végeztem el a zongora tanári mesterszakot Dr. Zsigmondné Dr. Pap Éva és Dr. Zsigmond Zoltán vezetésével. 2013-tól 2017-ig tanítottam a Ceglédi Erkel Ferenc Zeneiskola Albertirsai Tagintézményében. Jelenleg Vecsésen élek. 2017 szeptemberétől pedig a Vecsési Zeneiskola zongoratanára tanára és korrepetitora lehetek.

Szabó Imre

Trombitatanár, az Ifjúsági fúvószenekar karmestere

1965. január 3-án Karcagon születtem. Az Általános Iskola elvégzését követően A Magyar Néphadsereg Zenész Tiszthelyettes-képző Szakközépiskolában tanultam 5 évet. Tanulmányai sikeres befejeztével a Magyar Honvédség Központi Zenekarába kerültem, mint Szólamvezető Zenész. Ebben a beosztásban dolgoztam 1984-től egészen 2005-ig. 2005-től a a zenekar Zenekarvezetői beosztását láttam el 2012-ig.
Azóta Kinevezésre kerültem, mint Karmester- helyettes, őrnagyi rendfokozattal, jelenleg is ebben a beosztásban dolgozom. Időközben 1990-től ’94-ig Miskolcon a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Trombitatanári Szakára jártam (osztatlan képzés). Diplomámat 1994-ben szereztem Kitüntetéses Oklevéllel. Később 2000-től 2004-ig további tanulmányokat folytattam szintén Miskolcon a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Karának Fúvószenekari-karmester Szakán. Diplomát 2004-ben Kitüntetéses Oklevéllel kaptam kézhez. 2012 től 2014-ig a Debreceni Egyetem Fúvószenekari- karnagy ( osztott képzés) Master Szakát végeztem el sikeresen. 1988 és 1993 között tanítottam Vecsésen , mint Trombitatanár az akkor még Monorhoz tartozó kihelyezett tagozaton. 1996 és 2000 között A Magyar Honvédség Zenész Tiszthelyettesképző Szakközépiskolájában oktattam Trombita Főtárgyat. 1995 és 2001 között Óbudán a Prím Alapítványi Zeneiskolában dolgoztam másodállásban, mint Trombitatanár. Jelenleg az azóta már önállóvá vált Vecsési Zeneiskolában vagyok óraadó Tanár. Az Ifjúsági Fúvószenekar munkáját irányítom 2011 óta.

Boldizsár Zsolt

Mélyrézfúvós-, furulyatanár

1991-ben születtem Ajkán, Veszprém megyében. Zenei tanulmányaimat a devecseri Gárdonyi Gáza Általános Iskola és AMI-ban kezdtem (furulya, baritonkürt, majd harsona hangszereken), tanárom Ormándlaky Péter volt. Másfél év harsonázás után felvételt nyertem a budapesti Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Makovecz Pál volt a tanárom. Ebben az időszakban a 2010-ben megrendezett X. Országos Harsonaversenyen 3. helyezést értem el. 2016-ban szereztem harsonatanári diplomámat a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karon, illetve fúvóskarnagy-specializációt is végeztem. Az egyetemi évek során 2012-ben és 2013-ban 3. helyezést, míg 2015-ben 1. helyezést értem el az országos egyetemi rézfúvós versenyeken.
Jelenleg a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar harsonása vagyok, 2017. szeptemberétől a Vecsési Zeneiskola mélyrézfúvós tanára.

Makádi Szilvia

Iskolai asszisztens

Budapesten születtem 1976-ban. A vecsési Andrássy Gyula Általános iskolába, majd a Petőfi Sándor Általános iskola és Gimnáziumába jártam. 1999-ben a Semmelweis Bölcsődében kezdtem dolgozni, ez után a Vecsési Egészségügyi Szolgálatnál dolgoztam rendszergazdaként. 2008 júliusától a Vecsési Zeneiskola alkalmazásában állok.